Willy Wonka

Se det første bildet av Timothée Chalamet som Willy Wonka


Dune-aktuelle Timothée Chalamet viser frem fløyelsfrakken i nytt bilde fra den kommende Willy Wonka-filmen.

Å lage film basert på en Roald Dahl-bok må være mange filmskaperes store drøm: fargerike og snåle univers med minst like fargerike og snåle karakterer. Tidligere har vi sett alt fra Wes Andersons mesterlige Den fantasiske Mikkel Rev i stop-motion og Danny DeVitos hjertevarmende Matilda til Spielbergs Store Vennlige Kjempe (SVK) og den nye Heksene-filmen i regi av Robert Zemeckis, og det er bare noen i rekken av filmer basert på bøkene til den norsk-engelske litterære legenden.

Likevel er det spesielt boken om Charlie og sjokoladefabrikken som stadig blir filmatisert. Historien om den ydmyke fattigutten som mot alle odds finner gullbilletten som gir ham adgang til den mystiske Willy Wonkas magiske godterifabrikk, komplett med sjokoladelv, kritikkverdige HMS-rutiner og små oransje lakeier med talent for sang og dans.

 

Litt avhengig av hvor gammel du er, har du med all sannsylighet et forhold til minst én av Willy Wonka-utgavene. Gene Wilder spilte den eksentriske godterimakeren i 1971, før Johnny Depp gjorde sin rolletolkning i filmen fra 2005. I tillegg til disse to filmene, vet vi også at Netflix og Taika Waititi ikke bare utvikler én, men to animerte Charlie og sjokoladefabrikken-serier.

1.jpg 

Om du har en stor appetitt for Willy Wonka-content, har vi gode nyheter for deg: Warner Brothers produserer for tiden en Willy Wonka-film, som skal ta for seg Willy Wonkas liv før han ble eksentrisk fabrikkeier, i det som kan bli en slags Wonka-origin story.

Det er Call Me By Your Name og Dune-skuespiller Timothée Chalamet som skal spille rollen som unge Wonka (det rap-monikeret er mitt nå, forresten), og på søndag fikk vi se den første sniktitten av det unge stjerneskuddet som Wonka. Og både med både hatt, frakk og stokk ser han unektelig ut som en sær og litt forskrudd sjokoladefabrikkeier.

 

 

Fra marmelade til sjokolade

Filmen skal regisseres av Paddington-regissør Paul King, og produseres av David Heyman, som tidligere har produsert blant annet flere Harry Potter-filmer og filmene om nevnte marmelade-spisende duffelcoat-bjørn. 

Warner Bros ser foreløpig for seg at den hittil utitulerte Willy Wonka-filmen skal ha premiere i mars 2023, så her er det bare å smøre seg med kakaofett og tålmodighet.