exorcist eksorsisten

Lager ny Exorcist-trilogi


Ellen Burstyn er tilbake i en ny trilogi! Regissøren bak Halloween (2018) skal gjenskape stemningen fra den originale filmen, gjennom tre nye oppfølgerfilmer.

Eksorsisten ble et kjempefenomen da den skremte vettet av kinogjengere verden over på midten av 70-tallet. William Friedkins film, basert på boka med samme navn, handler om en 12 år gammel jente som blir besatt av demonen Pazuzu. Filmen fikk 10 Oscar-nominasjoner, og fram til den skumle klovnefilmen It hadde premiere i 2017, var det tidenes mest innbringende skrekkfilm.

4.jpg

I fjor sommer ble det kjent at skrekkfilm-mestrene i Blumhouse Productions var i gang med å planlegge en direkte oppfølger til filmen fra 1973, som i årenes løp strengt tatt allerede har blitt etterfulgt av fire filmer, som knapt nådde orginalen opp til anklene.

I desember kunne vi dessuten avsløre at filmen kommer fra regissør David Gordon Green, skrekkstudioet Blumhouse og resten av teamet bak Halloween (2018) og de kommende oppfølgerne Halloween Kills og Halloween Ends.

Filmen skal være en direkte oppfølger til den ikoniske skrekkfilmen fra 1973, og ignorerer handlingen til de andre filmene i serien.

The_Exorcist_1973_720p_BrRip_x264_bitloks_YIFY_01_large.jpg

Den første av de nye filmene skal ha premiere høsten 2023. Hovedpersonen, spilt av nylig Oscar-nominerte Leslie Odom, Jr. (Hamilton), er faren til et besatt barn, og Ellen Burstyn, hovedpersonen i den originale filmen, skal også vende tilbake.

The New York Times var først ut med nyheten, som senere ble bekreftet av Universal Pictures i en pressemelding.

Desperat etter hjelp, sporer han ned karakteren spilt av Ellen Burstyn. Videre forteller New York Times at Pazuzu, den demoniske enheten som tok kontroll over lille Regan i originalfilmen, ikke er begeistret for å se "moren" igjen.

Exorcist-II-The-Heretic-1.jpg

I pressemeldingen bekrefter Universal at David Gordon Green skal produsere og skrive tre filmer, men inntil videre er det ikke sikkert om han også kommer til å ha regi på oppfølgerfilmene.

Universal Pictures og deres amerikanske strømmetjeneste Peacock betaler visstnok 400 millioner dollar til David Gordon Green og Blumhouse for trilogien. Selv om strømmetjenesten er med på avtalen, bekrefter Universal i sin pressemelding at alle filmene skal ha premiere på kino.

Filmweb har ikke blitt helt kloke på hvordan tittelen til denne ikoniske filmserien egentlig skal staves på norsk. Norsk Wikipedia påstår at det er Exorcisten, mens strømmetjenestene mener det er Exorsisten. Verken den ene eller den andre stavemåten er ord i det norske språket, så vi nekter å omtale filmen som noe annet enn Eksorsisten, et ord du faktisk finner i ordboka.

Se hvor du kan streame Eksorsisten her