Verdens verste menneske Bilde 1

For aller første gang: To norske filmer i Cannes-programmet


Eskil Vogt og Joachim Trier har to filmer på plass i hovedprogrammet i Cannes! Verdens verste menneske og De uskyldige kommer på norske kinoer denne høsten.

Eskil Vogt og Joachim Trier har sammen skrevet filmene Reprise, Oslo, 31. august, Louder Than Bombs og Thelma, som Trier har regissert. I tillegg har Eskil Vogt skrevet og regissert filmen Blind på egenhånd.

I år er det kinopremiere på filmen Verdens verste menneske, regissert av Trier, og De uskyldige, regissert av Vogt. Begge filmene har blitt valgt ut til hovedprogrammet i Cannes – verdens mest prestisjetunge filmfestival.

Den internasjonale filmfestivalen i Cannes går i år av stabelen fra 6. til 17. juli i år.

NFF_IMG_405757-548354.jpg

Verdens verste menneske omtales som tredje del av "Oslo-trilogien", som startet med Reprise og Oslo, 31. august. Filmen har hatt en komplisert innspilling på grunn av COVID-19-pandemien, men i fjor sommer ble produksjonen gjenopptatt.

Julie nærmer seg 30 år. Hun er i et godt etablert forhold med den 15 år eldre Aksel. De deler en leilighet i Oslo med velfylte bokhyller, og har vennepar med barn og hytte ved sjøen. Men Julie strever med å finne en retning i livet, og velger å forlate Aksel, i håp om noe nytt og meningsfullt. Ett år senere får hun vite at Aksel er blitt alvorlig syk, og hun oppsøker ham på sykehuset, hvor det oppstår en ny ærlighet mellom dem.

Filmen vises som en del av hovedkonkurransen i Cannes, og blir den første norskspråklige filmen i hovedkonkurransen siden Arven (1979) av Anja Breien.

Verdens verste menneske har Norgespremiere 15. oktober. Watchlist filmen her!

NFF_IMG_363888-492322.jpg

Eskil Vogt (Blind) har skrevet og regissert dramathrilleren De uskyldige. I hovedrollene gjør fire barn helt enestående skuespillerprestasjoner man ikke har sett maken til i norsk film tidligere.

Skjult fra foreldrenes blikk utvikler fire barn sin uskyldige lek seg til noe mer. Magiske og uhyggelige ting begynner å skje!

Det er sommer og lange lyse dager. Men ikke alle drar på ferie. Fire barn blir kjent og sammen utforsker de blokkene der de bor og skogen rundt. Skjult fra foreldrenes blikk utvikler barnas uskyldige lek seg til noe mer. Uhyggelige ting begynner å skje.

Filmen vises i "Un certain regard"-konkurransen, som består av 20 filmer som forteller uvanlige eller utradisjonelle historier.

 De uskyldige har Norgespremiere 27. august. Watchlist filmen her!

Skuespiller Anders Danielsen Lie er dobbelt representert på festivalprogrammet i år – i tillegg til Verdens verste menneske, spiller han også en sentral rolle i Bergman Island.

Filmen kommer fra regissør Mia Hansen-Løve (Eden), og handler om de amerikanske filmskaperne Chris og Tony, som trekker seg tilbake for sommeren på vakre Fårö. I dette ville landskapet hvor Bergman levde og skapte noen av sine mest anerkjente verk, håper de å finne inspirasjon til deres kommende filmer.

Chris og Tony tilbringer tiden sin på hver deres kant av øya, og ettersom dagene går blir Chris sin fascinasjon for øya stadig større, og hun begynner å minnes sin første kjærlighet. Chris og Tony blir revet vekk fra hverandre, litt etter litt, da linjene mellom virkelighet og fiksjon etterhvert viskes ut.

Bergman Island har Norgespremiere 20. august. Watchlist filmen her!