Indiana Jones

Begynner innspillingen av ny Indiana Jones-film


Bedre sent enn aldri. Endelig er innspillingen av Indiana Jones 5 i gang!

Den femte filmen om den eventyrlyste arkeologiprofessoren med fedora-hatt og pisk skulle egentlig hatt premiere i løpet av sommeren en gang, men som med så mange andre produksjoner ble også denne innspillingen forsinket og utsatt av en viss pandemi.

Nå som vi heldigvis er på vei ut av nevnte pandemi, betyr det også at den neste Indiana Jones-filmen på vei inn i innspilling i full fart. En twitterbruker delte nylig bilder fra settet, som skal være Bamburgh slott helt nordøst i England. I følge brukeren begynner innspillingen av scenene på og rundt slottet fredag 4 juni, i det som markerer startskuddet for innspillingen av filmen i sin helhet.

 

 

Ny regissør

For første gang i filmseriens historie er det ikke blockbuster-legenden Steven Spielberg som sitter i regissørstolen. Spielberg skal etter sigende ha utviklet den kommende Indiana Jones-filmen i flere år, men valgte å trekke seg litt tilbake og heller ta på seg rollen som en "hands on"-produsent. Istedenfor er det Logan-regissør James Mangold som har fått regissør-ansvaret. I hovedrollen finner vi som alltid Harrison Ford, selv om enkelte kanskje vil hevde at 78-åringen "belongs in a museum".

 

I tillegg vet vi at den danske Hollywood-stjerna Mads Mikkelsen skal spille i filmen, og i følge ryktene skal han spille en nazi-forsker som ble hentet til USA etter krigen for å jobbe for NASAs månelandingsprosjekt.

1459946086-e7a2cde09691e9d1ef177848bf2385ce93c8a7ef.jpeg 

Filmen tar altså sted en gang sent på 60-tallet, noe som gir mening med tanke på at den nå 13 år gamle Indiana Jones og krystallhodeskallens rike foregikk i 1957. At deler av filmen spilles inn på et slott i nord-England har også ført til spekulasjoner om at filmen henter tilbake handlingen fra et forkastet manus til den tredje Indiana Jones-filmen, som senere skulle bli Indiana Jones og det siste korstog.

 

Manus-utkastet var artig nok titulert "Indiana Jones and the Monkey King", og startet med at Indy stopper spøkelset Baron Seamus Seagrove III på ferie i Skottland. Det høres jo unektelig mest ut som handlingen til en animert Indiana Jones-spinoff for de minste, men så er det jo også langt fra bekreftet at den litt snåle handlingen ender opp i den kommende femte Indiana Jones-filmen.