Emu-krig

Lager film om da mennesker gikk til krig mot emuer - og tapte!


Monty Python-legenden John Cleese og komiker Rob Schneider har skrevet ferdig manuset om et av menneskehetens pinligste nederlag.

Året er 1932, og det australske jordbruket står ovenfor en unik utfordring: horder av emuer, en kjempestor strutseaktig fugl som heller ikke kan fly, hadde desimert avlingene i det vestlige Australia.

Noe måtte gjøres, og australske myndigheter bestemte seg for at menn med maskingevær og latterlige mengder ammunisjon var løsningen på Emu-problemet. Resultatet var nedslående, og de aller mest optimistiske estimatene konkluderte med at maskingeværmennene hadde klart å ta livet av 500 av de glupske fuglene, en forsvinnende liten andel av de titusenvis av emuer som skapte hodebry og økonomisk ruin for de vestaustralske bøndene.

 

Uventet samarbeid

 

Nå, alle disse årene senere, kommer endelig filmen om den mildt sagt sære væpnede konflikten, og det er en nokså uventet duo som står bak prosjektet. I januar kunne komiker Rob Schneider dele et bilde av ham og Monty Python-legenden John Cleese på twitter, der han annonserte at de jobbet på manuset til "The Great Emu War."

Nå er manuset ferdigstilt, i følge Cleese, som til en lokal TV-stasjon i Arizona, der han for øyeblikket befinner seg, sammenlignet samarbeidet han har med Scheider med det han hadde Graham Chapman, en annen Monty Python-legende. Duoen har i følge samme intervju skrevet en "veldig morsom" karakter til Schneider, som skal spille en sersjantmajor som "roper hele tiden".

 

Emu-krigen har i mange år vært meme på internett, og det som må være et av tidenes pinligste nederlag har fascinert og moret folk helt siden konflikten utspilte seg på 30-tallet, og spør du meg er det rart det skulle ta 80 år før noen gjorde alvor av ideen om å filmatisere det hele. I følge Schneider sikter de seg inn mot en premiere allerede til neste år, så jeg krysser fingrene for denne elleville filmideen snart får bein å gå på!