Margrete den første MARGRETE-QotN_200309_5134_foto-Dušan Martinček.jpg
Premiere {uncertain=null, date=Fri Oct 29 00:00:00 CEST 2021}
Drama
2 t.

Margrete den første

Henter programmet...

Margrete den første Hovedplakat - A4 skjerm
Originaltittel:
Margrete den første
Regi:
Charlotte Sieling
Skuespillere:
Trine Dyrholm, Søren Malling, Morten Hee Andersen, Jakob Oftebro, Bjørn Floberg, Magnus Krepper, Thomas W. Gabrielsson, Agnes Rase, Simon J. Berger og Paul Blackthorne
Aldersgrense:
12 år
Anbefalt aldersgrense:
12 år
Begrunnelse:
Denne filmen inneholder skildringer av lik på slagmark, et drap og henrettelse ved bålbrenning. Da disse foregår i et historisk univers og ikke er nærgående skildret, får filmen aldersgrense 12 år.

Danmark, Norge og Sverige har kriget med hverandre i århundrer, men nå har Margrete I samlet landene i en fredsorientert union. Maktbalansen i Europa er i endring, men ikke alle er glade. Noen vil gjøre alt for å sette Europas sterkeste kvinne ut av spill.

Året er 1402, og en kvinne står i spissen for et nytt nordisk rike. Margrete I har samlet Danmark, Norge og Sverige i en union, som hun egenhendig styrer gjennom sin adoptivsønn, Kong Erik. Unionen er omgitt av fiender, og Margrete planlegger derfor et ekteskap mellom Erik og den engelske prinsesse Philippa. En allianse med England vil kunne styrke Kalmarunionen og sikre den mot angrep. Men en konspirasjon er underveis, som setter Margrete i et umulig dilemma, som kan koste henne alt.