Shorta Shorta_action_8.jpg
Premiere {uncertain=null, date=Fri Mar 05 00:00:00 CET 2021}
Action / Krim / Dokumentar
1 t. 48 min.

Shorta

Henter programmet...

Shorta Shorta_70x100_NO_Final_WEB.jpg
Originaltittel:
Shorta
Regi:
Frederik Louis Hviid, Anders Ølholm
Skuespillere:
Jacob Lohmann, Simon Sears, Tarek Zayat, Issa Khattab, Özlem Saglanmak
Aldersgrense:
15 år
Anbefalt aldersgrense:
12 år
Begrunnelse:
Denne filmen har en mørk stemning, og den inneholder flere brutale og blodige voldsskildringer. Den får derfor 15-årsgrense.

Terningkast 5: "Tøff og aktuell politithriller" - Stavanger Aftenblad

Terningkast 5: "Makan til heftig, vellaget og direkte nervepirrende og engasjerende dansk film skal man lete lenge etter" - Filmfront

Politimennene Mike og Jens er på patrulje i en fattig bydel dominert av ikke-vestlige innvandrere da det blir offentlig kjent at den 19 år gamle Talib har omkommet i politiets varetekt. Mike og Jens har pågrepet den mørkhudede Amos og skal frakte ham tilbake til stasjonen, men når nyheten om Talibs død blir kjent eksploderer nabolaget i et voldsomt sinne mot politiet. Plutselig er de to patruljerende betjentene fritt vilt, og omgitt av voldelige demonstranter på alle kanter må de ha hjelp fra den motvillige Amos til å finne en vei ut av det labyrint-lignende boligkomplekset før det er for sent.

SHORTA er en intens og intelligent film om sosiale problemstillinger knyttet til innvandring, parallellsamfunn og politivold i dagens Danmark, som bruker action- og thrillervirkemidler til å la publikum føle den anspente stemningen på kroppen. Dette er en spenningsfilm på høyt internasjonalt nivå, som har fått stor oppmerksomhet etter den ble plukket ut til kritikeruken under årets filmfestival i Venezia.