I 2016 vant Leonardo Dicaprio sin etterlengtede for innsatsen i

Leonardo DiCaprio skal spille sektlederen som drepte 900 mennesker med giftig drikke


DiCaprio skal produsere og spille hovedrollen i en ny film om Jim Jones, Jonestown-sektlederen som fikk de mer enn 900 medlemmene i kulten hans til å drikke giftig drikke.

Leonardo DiCaprio og MGM skal lage en film om Jonestown-sektlederen Jim Jones, som stod bak historiens verste masseselvmord i 1978. De har gått sammen for å kjøpe rettighetene til manuset, som er skrevet av Scott Rosenberg (High Fidelity, Venom).

Tittelen på filmen er Jim Jones, ifølge Deadline, som var de første til å omtale saken.

Jones grunnla the People's Temple i Indianapolis i 1955. I utgangspunktet var bevegelsen en kristen menighet for både hvite og svarte medlemmer, som fremmet kristensosialisme. På 1970-tallet avviste han åpent tradisjonell kristendom og hevdet at han selv var Gud. Han bygde Jonestown i Guyana i 1974, og flere tilhengere flyttet for å bo der sammen med han, i det han kalte et sosialistisk paradis fritt fra amerikanske myndigheters undertrykkelse.

Den amerikanske regjeringen sendte en delegasjon til Jonestown for å etterforske rykter om menneskerettighetsbrudd i november 1978. Fire mennesker fra delegasjonen ble skutt og drept av Jones' tilhengere.

Jim_Jones_in_front_of_the_International_Hotel.jpg

Etter skytingen gjennomførte Jones et masseselvmord på sine tilhengere 18. november 1978, som tok livet av 918 medlemmer, 304 av dem barn. Medlemmene ble gitt Flavor Aid-drikke – en saft-lignende søt drikke laget av pulver som blir rørt ut i vann – tilsatt cyanid.

Sektlederen hadde flere ganger tidligere arrangert "white night", der medlemmene ble bedt om å drikke noe de ble fortalt at var gift, men som det viste seg at bare var vanlig saft. Etterhvert som enkelte kollapset, forstod de som fortsatt ikke hadde drukket Flavor-Aiden at det faktisk var gift i drikken. Enkelte nektet å drikke, men ble tvunget av Jones' livvakter.

Bare 9 personer overlevde aksjonen, som de omtaler som et massedrap – ikke et masseselvmord.

Filmen har, inntil videre, ingen regissør. Filmweb vet ikke når den kommer til Norge.