Astrid Smeplass og Cengiz Al fra Tre nøtter til Askepott

Astrid S og Cengiz Al: "Vi hadde hverandre hele tida"


Sist gang Cengiz Al var på ball, ble han kåret til Klassens klovn. Astrid Smeplass har aldri vært på ball. Nå spiller de prinsen og Askepott i den nye, norske filmatiseringen av Tre nøtter til Askepott! Se intervjuet over.

Astrid S og Cengiz Al spiller hovedrollene i Tre nøtter til Askepott, årets største julefilm! Ingen av skuespillerne hadde ridd før da de fikk rollene, og det bød på utfordringer. Astrid forteller:

- Vi var begge ganske redde for hester. Da vi møtte regissøren, sa vi begge at "du må vite at jeg er redd for hester." Da svarte hun "Det er ikke noe å være redd for, for det sa han Cengiz til meg óg." Så da hadde vi hverandre.

Ellers i intervjuet forteller skuespillerne om skoleball, Shrek, dårlig dansing, og Astrid gjør sitt beste forsøk på en Knut Risan-imitasjon.

Kjøp billetter til filmen her!

Den østtysk-sjekkoslovakiske eventyrfilmen Tre nøtter til Askepott fra 1973 har blitt fast inventar på norske TV-skjermer hver jul. Knut Risans fortellerstemme/dubbing er like lun som den er latterlig, og både filmmusikken, kostymene og de snøkledde omgivelsene vekker julestemning i det norske folk.

Nå har filmen fått en "storslått og moderne" nyinnspilling på norsk, helt uten fortellerstemmen!

Bli med Askepott inn i snøtunge skoger, og opp på det gnistrende norske høyfjellet i hennes kamp mot den onde stemoren. Astrid Smeplass spillefilmdebuterer i hovedrollen som Askepott, med seg har hun et stjernespekket og fargerikt skuespillerlag. Det blir et heseblesende ritt, briljant bueskyting og selvfølgelig – slottsball med vanvittige kjoler og en solid porsjon magi.

NFF_IMG_273193-576116.jpg

Lenger ned på rollelista finner vi blant annet Ellen Dorrit Petersen (Blind, Thelma) som den onde stemora, Thorbjørn Harr (Vikings, Tunnelen) som kongen, Kristoffer Hivju (Game of Thrones, Twin), Bjørn Sundqvist (Død snø, Jernanger), Anne Marit Jacobsen (Norges beste skuespiller) og Jonis Josef (Kongen av Gulset).

Tre nøtter til Askepott har Norgespremiere 12. november 2021. Kjøp billetter til filmen her!