Tre Nøtter til Askepott  askepott_stills_Astrid Smeplass.png

Se den første traileren til Tre nøtter til Askepott


Se den helt nye traileren til den norske Askepott-filmen over!

Den østtysk-sjekkoslovakiske eventyrfilmen Tre nøtter til Askepott fra 1973 har blitt fast inventar på norske TV-skjermer hver jul. Knut Risans fortellerstemme/dubbing er like lun som den er latterlig, og både filmmusikken, kostymene og de snøkledde omgivelsene vekker julestemning i det norske folk.

Nå har filmen fått en "storslått og moderne" nyinnspilling på norsk, sannsynligvis helt uten fortellerstemmen! Hovedrollen blir spilt av en av Norges største popstjerner, og hennes drømmeprins er Cengiz Al, som hadde sitt gjennombrudd med fjerde sesong av ungdomsserien Skam.

Tre nøtter til Askepott har Norgespremiere 12. november 2021. Watchlist filmen her!

Bli med Askepott inn i snøtunge skoger, og opp på det gnistrende norske høyfjellet i hennes kamp mot den onde stemoren. Astrid Smeplass spillefilmdebuterer i hovedrollen som Askepott, med seg har hun et stjernespekket og fargerikt skuespillerlag. Det blir et heseblesende ritt, briljant bueskyting og selvfølgelig – slottsball med vanvittige kjoler og en solid porsjon magi.

Les også: 5 andre norske artister som burde spille i film

Askepott_foto_larshellebust.jpg

Dette er skuespillerne i filmen

Askepott - Astrid Smeplass

Artisten Astrid S er den første av skuespillerne som ble annonsert til filmen. Vi gleder oss til å se henne debutere som skuespiller!

Prinsen - Cengiz Al (Skam, Alle utlendinger har lukka gardiner)

Stemor - Ellen Dorrit Petersen (Blind, Thelma)

Kongen - Thorbjørn Harr (Vikings, Tunnelen)

Skammeltjener - Kristoffer Hivju (Game of Thrones, Twin)

Alferd - Bjørn Sundqvist (Død snø, Jernanger)

Barnon Von Snauser - Nader Khademi (Heimebane, Heksejakt)

Rosa/Kokka - Anne Marit Jacobsen (Norges beste skuespiller)

Herolden - Jonis Josef (Kongen av Gulset)

Stesøster - Ingrid Giæver (Thelma)

Bendik - Sjur Vatne Brean (Rådebank, Ut og stjæle hester)

Sami - Arthur Hakalahti (Kongens nei, Skam)

Dronningen - Nasrin Khusrawi (Lilyhammer, Norsk-ish)

NFF_IMG_273193-510015.jpg

– Det har vært helt eventyrlig å få lage denne filmen! Det føles som jeg har vært i en godtebutikk og har fått boltre meg i fantastiske skuespillere, et nydelig manuskript og Norges magiske natur. Hele tiden hjulpet frem av de beste folkene bak kamera. Jeg håper filmen kan spre mot til mennesker om å tørre å være seg selv, og kjempe for det gode, sier Cecilie Mosli (Mammon).

- I tillegg til den strålende jobben de gjør foran lerretet, er de, sammen med det fantastiske crewet vårt, så entusiastiske og arbeidsomme at selv de lengste dager i vind og vær på fjellet blir en fryd.

Filmen kommer fra Storm Films, produksjonsselskapet bak Battle, Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama og Julekongen: Full rustning, og de lover "et a-lag av norske filmarbeidere både foran og bak kamera".

Tre nøtter til Askepott har Norgespremiere 12. november 2021. Watchlist filmen her!