Encanto ENCANTO-ONLINE-USE-teaser1_013.00_0087.jpg

Oversikt: Alle barne- og familiefilmene på kino denne høsten


Høsten 2021 er stappfull av gode barnefilmer for store og små!

Skal du ta med barna på kino i 2021? Filmweb har samlet alle barnefilmene og familiefilmene dere kan se sammen på kino i høst! Bestill barnevakt eller ring bestemor, for det skal ikke mangle på god familieunderholdning.

Les også: Aldersgrenser og barnepriser på kino

Disse filmene går på kino nå

Tre nøtter til Askepott

askepott_stills_210812_09.png

Tre nøtter til Askepott er en storslagen nyinnspilling av julens årlige nasjonaltradisjon. Bli med Askepott inn i snøtunge skoger, og opp på det gnistrende norske høyfjellet i hennes kamp mot den onde stemoren.

Astrid Smeplass spillefilmdebuterer i hovedrollen som Askepott, med seg har hun et stjernespekket og fargerikt skuespillerlag. Det blir et heseblesende ritt, briljant bueskyting og selvfølgelig – slottsball med vanvittige kjoler og en solid porsjon magi.

Kjøp billetter til filmen her

Familien Addams 2

MV5BZDE2MDBmOWMtNThkYy00MDA3LThlNTUtYWRmYTNmMzJkOGFlXkEyXkFqcGdeQXVyNzM5MjgwNw@@._V1_.jpg

Den kjente og kjære nifse familien er tilbake i den animerte komedie-oppfølgeren til familiefavoritten Familien Addams. Morticia og Gomez er fortvilet over at barna deres vokser opp, hopper over familiemiddager og blir totalt oppslukt av "skrik-tid". For å gjenopprette samholdet bestemmer de seg for å stappe Wednesday, Pugsley, onkel Fester og staben inn i sin hjemsøkte bobil og dra ut på en siste, elendig familieferie.

Fjernt fra deres kjente omgivelser byr reisen gjennom Amerika på muntre og livlige møter med deres ikoniske fetter It, så vel som mange nye sprø karakterer. Hva kan egentlig gå galt?

Kjøp billetter til filmen her

Ekkliene - Velkommen til Søppeldynga

OGL_Keystill.jpg

Dette er en ny barnefilm basert på en illeluktende barnebok av Erhard Dietl.

En liten landsby har et stinkende problem: Den lokale søppeldynga. Den skjemmer området og byens borgere på grunn av stanken, og de må se langt etter turister og er bekymret for områdets eksistens. Noe må skje!

Derfor har den 11-årige Max, som er sønnen til byens borgermester og hans ambisiøse kone, satt i gang et topp hemmelig samarbeid med den sprøe professoren Skumversen og hans niese Lotte om å lage en maskin som kan løse det stinkende problemet.

Kjøp billetter til filmen her

Brillebjørn feirer jul

2004_BRILLEBJORN_FEIRER_JUL_1920x1080_PRORES422_25fps_STEREO.mov.00_53_14_15.Still065.jpg

Endelig er Brillebjørn tilbake med en ny barnefilm på kino, og nå skal han feire jul! Johannes skal være hos bestemor i dagene før jul. Dette er den første julen uten bestefar, som var familiens julegeneral. Når Johannes ikke finner noen spor fra nissen i nisseverkstedet blir han bekymret for at det kanskje ikke blir en ordentlig jul i år.

Kjøp billetter til filmen her

Clue: Maltesergåten

Clue Maltesergåten.jpg

Denne norske filmen handler om Cecilia (13), som jobber på Perlen Pensjonat sammen med faren sin, i det idylliske ferieparadiset Skutebukta. Cecilia er fortsatt preget etter at moren ble funnet druknet for et år siden. Leo (13) flytter inn på pensjonatet sammen med moren, og til å begynne med er både Cecilia og bestevenninna Une (12) skeptiske til nykommeren.

Samme dag som Cecilia og Une møter Leo for første gang, dukker det opp et lik på stranda i Skutebukta. Han viser seg å være en gullsmedraner på rømmen. Ransutbyttet, som inkluderte den uerstattelig Malteserklokken, ble aldri funnet. Hvem er han, og hva har han å gjøre med Cecilias mor?

Sammen begynner de tre ungdommene å nøste i trådene til det som skal vise seg å bli Clue-gjengens aller første mysterium.

Kjøp billetter til filmen her

Den magiske månereisen

NFF_IMG_446006-572960.jpg

Den magiske månereisen er en koselig og spennende familiefilm med en fantasivekkende historie om en gutt som reiser til månen (i bare pysjen) for å redde søsteren sin. Der møter søskenene mange magiske skapninger som hjelper de på reisen.

Den magiske månereisen er basert på et gammelt eventyr, som er langt eldre enn noen form for romprogram, og derfor er det noe mer magisk på månen enn vi er vant med fra bildene NASA leverer.

Kjøp billetter til filmen her

Jorden rundt på 80 dager

NFF_IMG_544751-580818.jpg

Jules Vernes klassiker har blitt til en ny animert barnefilm! Passepartout er en ung og klok silkeape som alltid har drømt om å bli en oppdagelsesreisende. En dag møter han Phileas, en hensynsløs og grådig frosk, som er ivrig etter å vinne et veddemål om å reise jorden rundt på 80 dager og tjene 10 millioner muslinger.

Passepartout griper sitt livs sjanse til å utforske verden, og med sin nye venn drar han ut på et vanvittig og spennende eventyr fullt av forvirringer og overraskelser.

Kjøp billetter til filmen her

Petter Kanin hopper hjemmefra

NFF_IMG_78882-469421.jpg

Bea, Thomas og kaninene har endelig skapt en familie i denne oppfølgeren til barnefilmen Petter Kanin fra 2018, men til tross for hans beste innsats klarer ikke Petter å bli kvitt sitt rampete rykte.

Når han omsider bestemmer seg for å rømme fra familien, befinner Petter seg i en verden der hans rampestreker blir verdsatt. Når familien risikerer alt for å finne han, må Petter bestemme seg for hva slags kanin han vil være.

Kjøp billetter til filmen her

PAW Patrol: Filmen

PP-FF-004.jpg

Den populære Nickelodeon-serien PAW Patrol er endelig på plass med sin egen kinofilm!

Blir med Ryder og valpene på redningsaksjon i Adventure City når de må stoppe borgermester Humdinger fra å velte byen i fullstendig kaos. Gjør deg klar for spennende oppdrag hvor alt står på spill, nye valpevenner og større og tøffere kjøretøy. Ingen by er for stor, og ingen valp er for liten!

Kjøp billetter til filmen her

Ron i ustand

NFF_IMG_409911-582593.jpg

Ron i ustand er en familiefilm om Barney, en ungdomsskoleelev med sosiale utfordringer, og hans snakkende og gående digitale enhet Ron, som er ment å være hans "bestevenn fra boksen". Rons morsomme funksjonsfeil fører dem på en actionfylt vei der gutt og robot sammen finner ut hva ekte vennskap er i vår sosiale medier-tid.

Denne nye animasjonsfilmen kommer fra 20th Century Studios og Locksmith Animation!

Kjøp billetter til filmen her

Disse filmene kommer på kino i løpet av 2021

Encanto

Norgespremiere: 24. november

NFF_IMG_535081-583032.jpg

Den kommende Disney-musikalen Encanto tar deg med til Colombia, der en magisk familie bor i et magisk hjem. Den eneste som ikke er supersterk, kan snakke med dyr, endre utseendet sitt eller trylle fram magiske blomster, er Mirabel.

Encanto er regissert av Byron Howard og Jared Bush (Zootropolis), co-regissert og co-skrevet av Charise Castro Smith, og musikken er av Lin-Manuel Miranda (Vaiana, Hamilton, kinoaktuelle In the Heights).

Stephanie Beatriz (Brooklyn Nine-Nine) har den engelske stemmen til Mirabel i filmen, og vi vet hittil ikke hvem som skal ha de norske stemmene.

Watchlist filmen her

Fortellingen om Karl-Bertil Jonssons julaften

Norgespremiere: 26. november

NFF_IMG_502697-607205.jpg

Noen eventyr fortjener å gå i oppfyllelse! Den svenske julaften-tradisjonen blir filmatisert som en live-action-familiefilm, basert på Tage Danielssons varme og morsomme original.

Historien handler om 14 år gamle Karl-Bertil som er varehusdirektør Tyko Johnssons sønn. Hans vei i livet er å bli som sin far. Men Karl-Bertils helt er Robin Hood. I filmen vil dette bli tatt et skritt videre enn i TV -versjonen. Den stakkars jenta Vera, søsteren hennes på barnehjemmet og den hensynsløse barnehjemslederen krysser alle Karl-Bertils vei. Og ingen er seg selv lik når historien slutter. Ikke engang Tyko.

Watchlist filmen her

Ghostbusters: Afterlife

Norgespremiere: 3. desember

gh.jpg

Ghostbusters: Afterlife er en ny vri på de overnaturlige komediene, med barn i hovedrollene! Handlingen er satt til nåtid og dreier rundt en ny generasjon spøkelsesjegere - med blant annet Stranger Things-stjerneskuddet Finn Wolfhard i spissen.

Filmen følger en alenemor og to barn som bosetter seg i en ny by for å starte et nytt liv. Når familien forsøker å finne seg til rette i et creepy, gammelt hus, blir byen hjemsøkt av merkelige jordskjelv og uforklarlige fenomener… Jepp, her snakker vi skikkelig E.T.-stemning. Til tross for nye tider og friskt blod, vil også skuespillerne fra originalen (Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver, Ernie Hudson og Annie Potts) gjøre comeback i rollene som en gang gjorde dem ikoniske!

Watchlist filmen her

Clifford: Den store røde hunden

Norgespremiere: 10. desember

NFF_IMG_217882-560373.jpg

Denne filmen bygger på de populære barnebøkene om Clifford, den store røde hunden, og kommer til å glede både store og små kinogjengere i desember i år.

Emily sliter med å passe inn på skolen. Hun finner lykken i en liten rød hundevalp, som umiddelbart ønsker å bli hennes beste venn. Hunden får navnet Clifford, og er ingen vanlig hund. Han slutter ikke å vokse, og plutselig har Emily ansvaret for en gigantisk rød hund!

Etter hvert som Clifford tiltrekker seg rikelig med oppmerksomhet på grunn av sin utradisjonelle størrelse, blir grådige forskere interessert i å utnytte Cliffords gener. Plutselig må Emily kjempe for å redde sin beste venn, samtidig som båndet dem imellom blir sterkere.

Watchlist filmen her

Snødronningen

Norgespremiere: 1. juledag

NFF_IMG_509995-535355.jpg

Neida, dette er ikke en ny Frost-film, men barna kan likevel glede seg til en ny filmserie om en magisk snødronning denne julen.

Den kalde Snødronningen har et ønske om å endre verden og gjøre den til et kaldere sted. I denne nye verden skal klare linjer og fornuft erstatte følelser og ufornuft. Ved hjelp av nordavinden, som gjør menneskers sjel kald, forsøker Snødronninga å finne og ødelegge alle kunstnere og deres arvinger.

Ifølge spådommen er den siste trusselen mot hennes onde planer speilmaker Vegard og hans barn som besitter et speil som ikke bare reflekterer utseende, men også sjelen.

Watchlist filmen her

Syng 2

Norgespremiere: 1. juledag

NFF_IMG_78896-560383.jpg

Syng er en sjarmerende familiefilm om den lille byen Calatonia, der koalaen Buster Moon starter en sangkonkurranse for å redde teateret sitt.

I oppfølgeren har Buster Moon (Matthew McConaughey på engelsk, Jan Gunnar Røise på norsk) og vennene hans lyst til å sette opp et show på Crystal Tower Theatre i den glamorøse byen Redshore.

Han og sangerne sniker seg inn på Crystal Entertainment-kontorene for å pitche sin utrolige ide: De vil ha løve-rocke-legenden Clay Calloway med i showet. Buster legger ut på en reise for å finne den avdanka Clay, og overtale han til å gjøre et etterlengtet comeback.

Watchlist filmen her