A Quiet Place 2

6 fantastiske nye filmer du kan se på kino denne uka


Det mangler ikke på gode filmer på kino denne uka. Fredag 11. juni er det Norgespremiere på disse seks perlene!

A Quiet Place 2

AQP2-1.jpg

Endelig kan du se A Quiet Place 2 på kinoer over hele landet. Ikke gå glipp av den koronautsatte oppfølgeren til en av de beste skrekkfilmene fra det siste tiåret.

Evelyn og de tre barna hennes står alene igjen etter å ha forsvart seg mot skapningene som angriper alt som lager lyd. Familien blir tvunget på flukt ut i det ukjente som venter utenfor hjemmets fire vegger. Der oppdager de at det ikke bare er monstre de må bekymre seg for. Gjør deg klar for en ny nervepirrende kinoopplevelse. Og husk; ikke lag en eneste lyd.

Kjøp billetter til filmen her

In the Heights

rev-1-ITH-05767r_High_Res_JPEG.jpeg

Multitalentet Lin-Manuel Miranda er kanskje best kjent for musikal-fenomenet Hamilton, men ti år tidligere lagde han musikalen "In The Heights". Broadway-versjonen ble nominert til hele 13 Tony-priser, og denne uka kommer endelig filmatiseringen!

Musikalen handler om et fargerikt og tett sammenknyttet domenikansk nabolag øverst på Manhattan, og i sentrum av det hele står kioskeieren Usnavi, som spinker og sparer mens han drømmer og synger om et bedre liv.

Filmen er regissert av Crazy Rich Asians-regissøren Jon M. Chu og har Anthony Ramos (Hamilton), Stephanie Beatriz (Brooklyn Nine-Nine) og Corey Hawkins (Straight Outta Compton) i hovedrollene.

Kjøp billetter til filmen her

The United States vs. Billie Holiday

NFF_IMG_460984-493754.jpg

Regissør Lee Daniels (Precious) forteller historien om hvordan den amerikanske staten nådeløst forfulgte den legendariske Billie Holiday. Da hennes sensasjonelle "Strange Fruit", der sangteksten forteller om lynching i Sørstatene, ble utgitt, skaket den det amerikanske samfunnet. Ettersom Holiday var kjent for å bruke narkotika, gikk agenten Jimmy Fletcher undercover for å holde rede på henne og et nært forhold oppsto mellom de to.

Andra Day er fantastisk i hovedrollen som Holiday og ble Oscar-nominert for Beste kvinnelige hovedrolle!

Kjøp billetter til filmen her

The United States vs. Billie Holiday er en Kinoklubb-film, og medlemmer av Kinoklubb Norge kan se den på kino til halv pris. Les mer om Kinoklubb, og meld deg inn, her!

Stol på meg

NFF_IMG_524486-539042.jpg

Dokumentaren Stol på meg handler om norske Waleed Ahmed, en karismatisk ung gründer som startet sitt eget selskap i en alder av 18 år, og fremsto som et unikt talent. Han oppfant en solcellelader til iPhone, og ble omtalt i media som "Norges Mark Zuckerberg", som førte til at han raskt fikk innpass hos politikere, diplomater og kongelige.

Kort tid inn i en karriere med storslåtte business-avtaler, dyre vaner og toppmøter ble Waleed arrestert av FBI, og dømt til 11 års fengsel for internasjonal svindel.

Filmskaperne har intervjuet FBI-agenter, amerikanske statsadvokater, Walids ofre, Trond Giske, Fabian Stang, Innovasjon Norge og Walids ungdomsskolelærer, men først og fremst følger filmen Walids histore, og blir et slags ungdomsportrett om tilhørighet, identitet, svindel og drømmer.

Kjøp billetter til filmen her

Den magiske portalen

WS part 01.00_59_01_21.Still116.jpg

Den magiske portalen er en animasjonsfilm fra en av manusforfatterne bak Toy Story. På et av sine mange undervannseventyr finner den sjenerte og eventyrlystne delfinen Delfi en magisk portal, som forvandler alt under vann til det en selv ønsker seg.

Men like i nærheten svømmer mureneålene. Ålene bestemmer seg for å misbruke magien og forvandler seg til kjempeåler i jakten på å ta over Delfis fredelige Fiskeby. Delfi må ut på en reise for å finne sin forsvunne far og samle nok styrke til å bekjempe ålene, beskytte byen og vinne sitt livs kjærlighet!

Kjøp billetter til filmen her

Spring Uje spring

NFF_IMG_401272-408675.jpg

Uje Brandelius og familien spiller seg selv i denne komedien om å takle livets brå vendinger. Den selvbiografiske historien om livet og hverdagen veves sammen med popmusikk.

Brandelius er kjent som frontfiguren i 90-talls propaganda-gruppa Doktor Kosmos. Han er også politiker og programleder i Sveriges Radio. Han slapp sin første soloplate, som også het Spring Uje spring, i 2015. I stedet for å dra på en tradisjonell turné tok han med seg albumet til scenen på Södra Teatern, Dramaten og på andre scener i Sverige.

Kjøp billetter til filmen her