Cengiz Al i Tre nøtter til Askepott

Skam-stjerne spiller drømmeprinsen i Tre nøtter til Askepott


Astrid S sin drømmeprins blir spilt av Cengiz Al, kjent fra Alle innvandrere har lukka gardiner, Skal vi danse og Skam.

Den østtysk-sjekkoslovakiske eventyrfilmen Tre nøtter til Askepott fra 1973 har blitt fast inventar på norske TV-skjermer hver jul. Knut Risans fortellerstemme/dubbing er like lun som den er latterlig, og både filmmusikken, kostymene og de snøkledde omgivelsene vekker julestemning i det norske folk.

Nå skal filmen få en "storslått og moderne" nyinnspilling på norsk, sannsynligvis helt uten fortellerstemmen! Hovedrollen blir spilt av en av Norges største popstjerner, og nå vet vi også hvem som skal spille hennes prins. Det er Cengiz Al, som hadde sitt gjennombrudd med fjerde sesong av ungdomsserien Skam.

I en pressemelding forteller regissør Cecilie Mosli (Mammon) hvorfor valget falt på Cengiz:

- Cengiz er en ekte prins, både som en fantastisk skuespiller, og som strålende menneske. Selv hestene våre er forelsket i Cengiz.

Selv var Cengiz litt skeptisk til hestene, men etter alt å dømme har forholdet deres blomstret:

- Jeg hadde nettopp blitt pappa da jeg fikk telefon om å prøvespille for rollen som prinsen. Jeg har hatt skikkelig adrenalinkick siden da, og nå er vi endelig i gang med denne vakre storfilmen. Det føles som en drømmerolle! Jeg var egentlig livredd for hester, men nå ELSKER jeg å galoppere, sier stjernen selv mens han selvsikkert klapper hesten sin på mulen.

Filmen kommer fra Storm Films, produksjonsselskapet bak Battle, Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama og Julekongen: Full rustning, og de lover "et a-lag av norske filmarbeidere både foran og bak kamera".

Tre nøtter til Askepott kommer på kino i november 2021. Watchlist filmen her