Daniel Craig i James Bond: No Time to Die

50 filmer vi gleder oss til i 2021


I 2020 kom det færre storfilmer enn vanlig. Derfor er 2021 er STAPPFULL av spennende kinopremierer!

Vi har samlet noen av storfilmene, prestisjefilmene, familiefilmene og skrekkfilmene vi gleder oss aller mest til å se på kino i år!

Vi lever fortsatt i en pandemi, så flere av premieredatoene i denne oversikten kommer antageligvis til å endres i løpet av året. Enkelte norske kinoer holder stengt for tiden, men vi i Filmweb – og amerikanske filmstudioer – satser på at vaksinering og smitteverntiltak kan bedre situasjonen!

Watchlist det du vil se

Filmweb har en hendig watchlist-funksjon! Når du finner en film du har lyst til å se, kan du trykke på den lille bokmerke-knappen ved siden av plakaten! Da lagres filmen eller serien på din profil, så du kan holde lista over alt du har lyst til å se, på alle strømmetjenestene du bruker.

Hvis du watchlister en film, kan vi varsle deg når tittelen endelig har premiere. Noen filmer er ikke tilgjengelige til å watchliste ennå.

Aksel

Norgespremiere 5. februar

Aksel-teaser2.jpg

Supervention-regissørene Even Sigstad og Filip Christensen i Field Productions fulgte alpinisten i de siste fire årene av hans svært så innholdsrike karriere, som endte i 2019 etter totalt fem VM-gull, to OL-gull og like mange verdenscupseiere.

Filmen forteller historien om en av Norges største idrettsprofiler gjennom tidene, Aksel Lund Svindal. Filmen skildrer dramatiske hendelser i utforløypene, opp- og nedturer i livet utenfor bakken og kampen mot en kropp som sliter med å tåle belastningene.

Watchlist filmen her

Roald Dahls Heksene

Norgespremiere 5. februar

the-witches_0.jpg

Roald Dahls skremmende eventyr kommer i ny filmdrakt. Historien om den 7 år gamle gutten som havner midt i en forsamling heksers topphemmelige årsmøte, ble for første gang filmatisert i 1990 – den gang med blant annet Rowan Atkinson og Anjelica Huston på rollelista.

Nå, 30 år senere, skal Anne Hathaway innta rollen som den fryktinngytende Storheksa, i en storfilm fra Guillermo del Toro (The Shape of Water), Alfonso Cuarón (Gravity) og regissør Robert Zemeckis (Tilbake til fremtiden, Forrest Gump). Wæh, vi gleder oss som unger!

Watchlist filmen her

Sound of Metal

Norgespremiere 5. februar

NFF_IMG_461453-487682.jpg

Ruben og Lou er et ungt par som har skapt seg et liv de elsker - de er omreisende punkmusikere som bor i en campingbil som er musikkstudio og hjem i ett, men livet deres blir snudd på hodet når Ruben plutselig mister hørselen. Lou gjør alt hun kan for å hjelpe, og finner et sted hvor Ruben kan få den hjelpen han trenger - en institusjon isolert fra resten av verden.

Sound of Metal er en av årets mest kritikerroste filmer, og en av de fremste kandidatene for flere sentrale Oscar-kategorier. Den er laget med døve skuespillere i flere sentrale roller og har blitt hyllet for sitt nyanserte og realistiske portrett av hva det vil si å være døv.

Watchlist filmen her

Petter Kanin hopper hjemmefra

Norgespremiere 12. februar

NFF_IMG_78882-469421.jpg

Bea, Thomas og kaninene har endelig skapt en familie i denne oppfølgeren til Petter Kanin fra 2018, men til tross for hans beste innsats klarer ikke Petter å bli kvitt sitt rampete rykte. Når han omsider bestemmer seg for å rømme fra familien, befinner Petter seg i en verden der hans rampestreker blir verdsatt. Når familien risikerer alt for å finne han, må Petter bestemme seg for hva slags kanin han vil være.

Watchlist filmen her

Promising Young Woman

Norgespremiere 12. februar

NFF_IMG_357274-485070.jpg

Var det èn film folk snakket om etter årets Sundance-festival, var det Emerald Fennells regidebut, den bekmørke komedien Promising Young Woman, med Carey Mulligan i en rå hovedrolle!

Cassandra Thomas (Carey Mulligan) var en pliktoppfyllende medisinstudent med en lysende fremtid, helt til en mystisk hendelse satte en stopper for alt. En hendelse som etterlot henne hevntørstig. Nå lever Cassie et dobbeltliv, hvor hun om natten søker kontakt med fremmede menn - for å konfrontere dem. Etter en rekke tilfeldige møter, støter hun på en gammel kjenning som omsider kan gi henne muligheten til å ta et oppgjør med fortiden.

Watchlist filmen her

Prosjekt Z

Norgespremiere 19. februar

NFF_IMG_378347-479243.jpg

En norsk skrekkkomedie om en gjeng filmstudenter som tar med seg tre arbeidsledige skuespillere til et nedlagt motell i den norske fjellheimen for å lage zombiefilm. Deres fiksjon blir brått virkelighet når en ukjent skapning begynner å terrorisere filmsettet.

Filmen har en helt rå rolleliste, og vi gleder oss til å se Eili Harboe, Regina Tucker (bedre kjent som Myra), Jonis Josef, Vebjørn Enger, Iben Akerlie,Alexandra Gjerpen, Thea Sofie Loch Næss, Arthur Berning, Dennis Storhøi, Ole Christoffer Ertvaag og Laila Goody!

Watchlist filmen her

Ninjababy

Norgespremiere 26. februar

NFF_IMG_347955-486353.jpg

Ninjababy er en norsk komedie om 23 år gamle Rakel, som først når hun er seks måneder på vei oppdager at hun ble gravid etter en lite romantisk one-night-stand. Rakel har aldri ønsket å bli mor, og reagerer med fornektelse, sinne og frustrasjon. «Den er en fucking jævla sneaky ninjababy, som bare tror den kan gjemme seg der inne og kose seg, og så snike seg ut ni måneder senere.»

Blant skuespillerne i filmen er Kristine Kujath Thorp (Den største forbrytelsen), Arthur Berning (Bølgen), Nader Khademi (Heimebane), Herman Tømmeraas (SKAM), Tora Dietrichson og Silya Nymoen, som kanskje er best kjent uten etternavn.

Watchlist filmen her

Wonder Woman 1984

Norgespremiere i februar

NFF_IMG_274839-373940.jpg

Wonder Woman sto for en stor vending i DC-universet, med både strålende kritikker og høye innspillingstall. Handlingen i oppfølgeren foregår, ikke uventet, i 1984 – mot slutten av den kalde krigen.

I tillegg til Gal Galdot i tillelrollen, vil Chris Pine og Connie Nielsen vende tilbake som Steve Trevor og Hippolyta. Regissør Patty Jenkins, som stod bak eneren, skal også styre denne i havn.

Watchlist filmen her

Raya og den siste dragen

Norgespremiere 5. mars

NFF_IMG_293720-465567.jpg

Drager, beltedyr og heltemot er stikkordene i Disneys neste animasjonsfilm. I filmen følger vi unge Raya i den sørøst-asiatisk-aktige fantasiverdenen Kumandra, der mennesker og drager levde sammen i harmoni, før grusomme monstre, kjent som Druun, dukket opp og truet landet. Dragene ofret seg for å redde Kumandra og menneskene som bor der, og nå, 500 år senere har monstrene vendt tilbake. Som de jo ofte gjør.

Raya, som blir beskrevet som en ensom kriger, må finne den siste gjenværende dragen for å kunne stoppe Druunene en gang for alle og redde Kumandra.

Watchlist filmen her

Tom & Jerry

Norgespremiere 5. mars

NFF_IMG_278892-480423.jpg

To av tidenes mest elskede rivaler får nytt liv når Jerry flytter inn i New York Citys fineste hotell like før "århundrets bryllup", og tvinger den desperate bryllupsplanleggeren til å ansette Tom for å bli kvitt han.

Snart truer Tom og Jerry med å ødelegge karrieren hennes, bryllupet og muligens hele hotellet. Men snart oppstår et enda større problem: En djevelsk ambisiøs medarbeider som konspirerer mot dem alle tre.

Watchlist filmen her

The King's Man

Norgespremiere 10. mars

uy.jpg

Denne prequel-filmen skal gi oss dypere innsikt i opprinnelsen til det aller første uavhengige spionbyrået, som vi kjenner fra Kingsman: The Secret Service (2014), og oppfølgeren Kingsman: The Golden Circle (2017).

Når gruppe av historiens verste tyranner og kriminelle genier samles for å planlegge en krig for å utrydde millioner av mennesker, må én mann kjempe mot tiden for å stoppe dem.

Watchlist filmen her

Ammonite

Norgespremiere 12. mars

ammonite.jpg

Saoirse Ronan og Kate Winslet spiller hovedrollene i Oscar-kandidaten Ammonite, som følger paleontologen Mary Anning (Winslet) på 1840-tallet. Den oversette forskeren og fossiljegeren utvikler et intenst forhold til en ung kvinne (Ronan), som endrer livene deres for alltid.

Watchlist filmen her

The Many Saints Of Newark

Norgespremiere 12. mars

Det er over 20 år siden The Sopranos kom på lufta og revolusjonerte TV-serie-formatet med sin historie om en sårbar mafiaboss. Denne nye filmen følger Tony Soprano som barn!

Historien blir fortalt gjennom Dickie Moltisanti, faren til Tonys framtidige protesjé Christopher, og filmen vil følge spenningen mellom afroamerikanere og den italienske mafiaen i Newark, New Jersey på 70-tallet.

Watchlist filmen her

Tove

Norgespremiere 19. mars

Tove.jpg

Dette er kanskje den ene filmen vi har fått flest henvendelser om i høst! Filmen Tove, om finlandssvenske Tove Jansson, er årets finske Oscarbidrag og skal kjempe om pris i kategorien Beste internasjonale film. Hovedrollen spilles av Alma Pöysti, og handlingen begynner i 1944. Året etter kom den første boken om Mummitrollet, som skulle gjøre Tove Jansson verdensberømt.

Watchlist filmen her

Godzilla vs Kong

Norgespremiere 29. mars

godzilla vs kong.jpg

Godzilla vs Kong er klimakset til en årelang drøm for Legendary Entertainment-grunnleggeren Thomas Tull. Tull kjøpte rettighetene til Godzilla og King Kong, og har produsert filmene Godzilla, Kong: Skull Island og Godzilla: King of the Monsters. Filmene etablerer ny mytologi rundt de berømte filmmonstrene, og Tulls målsetning har hele tiden vært en gigantisk crossover-film, der monstrene slåss.

Alexander Skarsgård (Big Little Lies), Millie Bobby Brown (Stranger Things), Rebecca Hall (Iron Man 3), Brian Tyree Henry (Atlanta), Shun Oguri (Harlock: Space Pirate), Eiza González (Baby Driver), Jessica Henwick (Game of Thrones), og Kyle Chandler (Operasjon Argo) er blant skuespillerne!

Watchlist filmen her

Nomadland

Planlagt premiere i mars

NFF_IMG_451637-468629.jpg

Fern (Frances McDormand) bor i en liten by i Nevada. Etter at selskapet hun jobber for går konkurs pakker hun bilen og legger ut på en reise gjennom det amerikanske landskapet for å utforske et liv utenfor det konvensjonelle sosiale samfunnet og leve som en moderne nomade.

Vi gleder oss til å se denne hete Oscar-kandidaten fra regissør Chloe Zhao (The Rider)!

Watchlist filmen her

a-ha The Movie

Planlagt premiere denne våren

a-ha SheilaRockNasjonalbibl .jpg

Denne nye dokumentarfilmen følger bandet tett over nesten fem år, og forteller historien om hvordan tre unge gutter valgte å følge den umulige drømmen om å bli norske popstjerner - i utlandet. Norge var på den tiden kanskje mest kjent for å sanke null poeng i Melodi Grand Prix.

Da "Take On Me" toppet Billboard-hitlista i 1985, gikk drømmen i oppfyllelse. Eller, gjorde den det? Bandet var ikke forberedt på verken hva som fulgte med suksessen, eller på gnisninger mellom de tre.

Watchlist filmen her

James Bond: No Time To Die

Norgespremiere 2. april

tee.jpg

Den koronautsatte blockbusterfilmen har en ny skurk spilt av Oscar-vinneren Rami Malek, tar med seg Lea Seydoux fra Spectre, og introduserer nye karakterer spilt av Ana de Armas og Lashanna Lynch.

Bond har forlatt tjenesten til fordel for et avslappet liv på Jamaica, men slaraffenlivet blir kortvarig når hans gamle venn Felix Leiter fra CIA dukker opp og trygler om hjelp. Oppdraget, som går ut på redde en kidnappet forsker, viser seg å være mer krevende enn ventet- og snart er Bond på sporet av en mystisk skurk bevæpnet med livsfarlig, ny teknologi.

Alt vi har sett hittil lover utrolig godt. James Bond: No Time to Die inntar norske kinoer denne våren, og endelig skal Daniel Craig vise oss hva han er god for - for (sannsynligvis) aller siste gang.

Watchlist filmen her

Black Widow

Norgespremiere 7. mai

34.jpg

Denne har fansen lengtet etter i årevis, og endelig har Marvel overskudd til å innfri. Filmen kickstarter Fase 4 av Marvels filmunivers, og flere nye karakterer kommer til å introduseres. Handlingen vil følge Natasha Romanoffs liv som spion før hendelsene i Avengers. Scarlett Johansson håndplukket selv indie-regissøren Cate Shortland til å regissere filmen, etter en massiv leteaksjon.

Watchlist filmen her

Free Guy

Norgespremiere 19. mai

6.jpg

Free Guy er en film om en helt vanlig fyr som oppdager at han egentlig er ufrivillig deltaker i et brutalt online videospill.

Den ensomme bankmannen Guy (Ryan Reynolds), som oppdager at han egentlig er en såkalt NPC (non-player character) i et intenst og brutalt online videospill. Når selskapet bak spillet planlegger å stenge sjappa, må han i samarbeid med en avatar forsøke å redde verdenen de lever i...

Watchlist filmen her

Spiral: From the Legacy of Saw

Norgespremiere 21. mai

NFF_IMG_318446-392920.jpg

Saw var en revolusjonerende grotesk skrekkfilm som kom på kino i 2004. Den handler om en gjeng mennesker som våkner opp i et rom, og må drepe hverandre for å slippe ut. Filmens 7 oppfølgere utbroderte universet, men publikum begynte å gå lei. Den åttende filmen, Jigsaw, kom i 2017, og siden da har det vært stille. Men ikke nå lenger!

Denne nye skrekkfilmen bygger på komiker Chris Rocks idé, og tar Saw-serien i en helt ny retning!

Watchlist filmen her

Fast & Furious 9

Norgespremiere 28. mai

2519_D080_00010R.jpg

Denne våren får vi endelig se det nyeste kapittelet i Fast og/eller Furious-sagaen. Dominic Toretto forsøker å gjenoppta et normalt liv sammen med Letty og sønnen, Brian. Men den kriminelle mesterhjernen, Cipher, er fortsatt ute etter å ta knekken på familien hans. Hun rekrutterer Dominics yngre bror, Jakob - en livsfarlig leiemorder som har en personlig vendetta mot Dominic. Den eneste sjansen Dominic har til å redde dem som står ham nærmest, er å ta et oppgjør med fortiden.

Watchlist filmen her

The Conjuring: The Devil Made Me Do It

Norgespremiere 4. juni

conjuring.jpg

Tidenes mest populære skrekkfranchise fortsetter, med en skrekkelig historie om terror, drap og ondskap som sjokkerte selv de erfarne paranormale etterforskerne Ed og Lorraine Warren.

En av de mest oppsiktsvekkende sakene deres, en kamp for sjelen til en ung gutt, er første gang i amerikansk historie at en drapsmistenkt hevdet demonisk besittelse som forsvar. Vera Farmiga og Patrick Wilson er selvfølgelig tilbake!

Watchlist filmen her

Ghostbusters: Afterlife

Norgespremiere 11. juni

ghostbusters.jpg

Ghostbusters vender tilbake til lerretet nok en gang - denne gangen med en oppfølger til de originale filmene. Filmen er regissert av Jason Reitman, sønn av Ivan Reitman som regisserte originalen fra 1984. Handlingen er satt til nåtid og dreier rundt en ny generasjon spøkelsesjegere - med blant annet Stranger Things-stjerneskuddet Finn Wolfhard i spissen.

Watchlist filmen her

Venom: Let There Be Carnage

Norgespremiere 25. juni

venom.jpg

Venom ble sett av 140 000 nordmenn på kino, og filmen hintet skamløst om en oppfølger. Tom Hardy, Michelle Williams og Woody Harrelson er alle tilbake i Venom 2.

Oppfølgeren har en ny regissør, og det er ingen ringere enn Andy Serkis, som er spesielt kjent for rollen som Smeagol/Gollum i Ringenes herre-filmene. Han regisserte second unit (teamet som ofte tar seg av actionsekvenser, detaljbilder og etableringsbilder) på Peter Jacksons Hobbiten-trilogi, og har selv regissert to langfilmer: Polio-dramaet Breathe og Netflix-filmen Mowgli.

Watchlist filmen her

Luca

Planlagt premiere i juni

NY ANIMASJONSFILM: Tidlig skisse for Disney Pixars "Luca".

Handlingen i Disney Pixars neste langfilm er satt til en nydelig italiensk kystby, hvor vi følger en ung gutts uforglemmelige sommer - fylt av gelato, pasta og uendelige scooter-turer. Han deler de mange eventyrene med sin nyvunne bestevenn, men moroa trues av én dypt bevart hemmelighet: kompisen er et sjømonster fra en annen verden - rett under havets overflate...

Minions: Historien om Gru

Norgespremiere 2. juli

2503_T2iV1_01014400.jpg

I denne Minions-oppfølgeren/Grusomme meg-prequelen, får vi endelig se hvordan Minionsa traff sin grufulle sjef, Gru! Vi vet ikke så mye mer om den etterlengtede animasjonsfilmen, men hvis du er glad i Minions kommer du neppe til å bli skuffet – de er der, alle sammen!

Watchlist filmen her

Top Gun Maverick

Norgespremiere 9. juli

1.jpg

Tom Cruise er tilbake i en av sine mest ikoniske roller: Den fryktløse jagerpiloten Maverick. Etter trædve år som toppilot i den amerikanske marinen, får han i oppgave å trene en ny gruppe unge Top Gun-piloter i forkant av et spesialoppdrag.

Miles Teller spiller en av pilotene, som er sønn av Mavericks avdøde venn, Nick "Goose" Bradshaw. I traileren får vi mange glimt av Teller, og flere bilder av Mavericks nye flamme, en skilt kvinne spilt av Jennifer Connelly. Ikke minst får vi flere sekvenser der Tom Cruise flyr og kjører motorsykkel, to ting skuespilleren er forbausende flink til.

Watchlist filmen her

Uncharted

Norgespremiere 16. juli

Uncharted.jpg

En film basert på de populære eventyrspillene Uncharted har vært under utvikling i over et tiår, og tolv forskjellige regissører har vært involvert. 3. mars annonserte Mark Wahlberg at filmen endelig skulle spilles inn, to uker senere, med han og Tom Holland i hovedrollene. Noen dager før kameraene skulle rulle, ble alle Hollywood-produksjoner stengt på grunn av COVID-19.

Denne høsten kom gjengen endelig i gang, og det ser virkelig ut som filmen er på vei, på ekte. Uncharted skal regisseres av Ruben Fleischer (Venom), og Holland, som nylig avslørte at manuset er blant de beste han har lest, spiller skattejegeren Nathan Drake, mens Mark Wahlberg spiller mentoren hans, Victor "Sully" Sullivan. Opprinnelig skulle sistnevnte spille Drake, men etter alle utsettelsene ble han til slutt for gammel for rollen. Antonio Banderas, Tati Gabrielle og Sophia Ali har hittil ukjente roller i filmen.

Watchlist filmen her

Jungle Cruise

Norgespremiere 30. juli

Jungle Cruise.jpg

Rock "The Dwayne" Johnson og Emily Blunt spiller hovedrollene i denne eventyrkomedien, løst basert på en attraksjon i Disney-parkene der publikum tar en rolig båttur ned en elv, mens en guide leverer ordspill og peker på robotelefanter! "Jungle Cruise" var del av Disneyland i California allerede da parken åpnet i 1955, så filmskaperne har hatt god tid til å pønske ut en spennende filmfortelling!

Watchlist filmen her

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Planlagt premiere i juli

shang-chi-logo-social.jpg

Dette blir Marvel Studios' første film ledet av en asiatisk superhelt, basert på 70-talls-tegneserien "The Master of Kung Fu". I serien ble Shang-Chi oppdratt og trent i kampsport av faren sin, skurken Kung Fu. Når Chi etter hvert innser at faren er ond, vender han seg mot ham.

Filmen var en av de første som avbrøt produksjonen på grunn av COVID-19. Regissør Destin Daniel Cretton (Short Term 12, Just Mercy) hadde nemlig et nyfødt barn, og isolerte seg etter smittetilfeller i området der filmen ble spilt inn. Produksjonen ble heldigvis gjenopptatt i juli 2020, så teamet skal rekke å ferdigstille filmen!

The Suicide Squad

Planlagt premiere i juli

the suicide squad.jpg

Guardians of the Galaxy-regissør James Gunn står bak denne filmen, som er både en oppfølger og en reboot av Suicide Squad, publikumsmagneten som de færreste likte særlig godt.

Margot Robbie, Viola Davis, Joel Kinnaman og Jai Courtney vil gjenoppta rollene sine fra sist, men ellers møter vi stort sett bare nye ansikter som Taika Waititi, John Cena, Idris Elba og Nathan Fillion. Og nei, Jared Letos Joker er fremdeles ikke å se på rollelista - eller i noen av Warner Bros. kommende produksjoner.

Verdens verste menneske

Norgespremiere 20. august

NFF_IMG_405757-449731.jpg

"Oppfølgeren" til Reprise og Oslo, 31. august hadde såvidt begynt å filme da COVID-19-pandemien traff Norge, og produsenten var redd han måtte legge ned produksjonen. I fjor sommer startet opptakene opp igjen, og filmen kommer som planlagt!

Julie nærmer seg 30 år. Hun er i et godt etablert forhold med den 15 år eldre Aksel. De deler en leilighet i Oslo med velfylte bokhyller, og har vennepar med barn og hytte ved sjøen. Men Julie strever med å finne en retning i livet, og velger å forlate Aksel, i håp om noe nytt og meningsfullt. Ett år senere får hun vite at Aksel er blitt alvorlig syk, og hun oppsøker ham på sykehuset, hvor det oppstår en ny ærlighet mellom dem.

Watchlist filmen her

De uskyldige

Norgespremiere 27. august

NFF_IMG_363888-492322.jpg

Eskil Vogt (Blind), som også skrev manuset til Verdens verste menneske, har skrevet og regissert denne dramathrilleren. Skjult fra foreldrenes blikk utvikler fire barn sin uskyldige lek seg til noe mer. Magiske og uhyggelige ting begynner å skje!

Watchlist filmen her

Candyman

Norgespremiere 27. august

candyman-3.jpg

Jordan Peele, regissøren av horrorfavorittene Get Out og Us, er produsent for denne spirituelle oppfølgerenen til Candyman fra 1992. I denne oppfølgeren har spedbarnet fra originalen blitt en kunstner, spilt av Yahya Abdul-Mateen II fra Aquaman. Han bor i det samme nabolaget i Chicago, som nå har blitt et mye mer velstående lokalsamfunn.

Der blir han igjen kjent med myten om the Candyman, den klissete, biebefengte mannen med krokhånd, som dukker opp hvis du sier navnet hans mange nok ganger i speilet.

Watchlist filmen her

The Beatles: Get Back

Planlagt premiere i august

get back.jpg

Ringenes herre-regissør Peter Jackson brukte nyvinnende teknologi til å lage dokumentarfilmen They Shall Not Grow Old, der gamle opptak fra første verdenskrig ble fargelagt og konvertert til 3D

Nå skal Jackson bruke den samme teknologien på The Beatles-opptak som aldri tidligere har blitt offentliggjort. Resultatet blir en "fluen på veggen" -dokumentar om innspillingen av "Let It Be".

Mord på Nilen

Norgespremiere 17. september

Mord på Nilen.jpg

Mord på Orientekspressen, fra regissør Kenneth Branaugh, som også spilte hovedrollen som Agatha Christies mesterdetektiv Hercule Poirot, er en sjarmerende og morsom krim, basert på en av sjangerens mest populære bøker. Snart kommer Branaugh tilbake med oppfølgeren Mord på Nilen – og akkurat som sist er rulleteksten stappfull av store navn!

Gal Gadot, Armie Hammer, Russell Brand, Annette Bening, Rose Leslie (Game of Thrones), Emma Mackey (Sex Education) og Letitia Wright (Black Panther) er noen av skuespillerne i storfilmen.

Watchlist filmen her

Boss Baby - Familiebedriften

Norgespremiere 24. september

NFF_IMG_78981-482253.jpg

Oppfølgeren til den Oscar-nominerte familiefavoritten Boss Baby er like rundt hjørnet, og et mildt sagt sprøtt filmunivers er i ferd med å bli enda sprøere!

I dette nye kapittelet, følger vi brødrene Templeton - Tim (Marsden) og lillbror Ted (Baldwin)- som voksne, og livet har drevet dem bort fra hverandre. Tim er i dag en gift far og Ted jobber som hedgefond-sjef. Likevel er en ny baby, med en banebrytende- og fremoverlent tilnærming, i ferd med å bringe dem sammen igjen - og inspirere til en splitter ny familiebedrift.

Watchlist filmen her

Last Night in Soho

last-night-in-soho-anya-taylor-joy-social.jpg

Edgar Wright (Hot Fuzz, Baby Driver) står bak denne nye skrekkfilmen med Anya Taylor-Joy fra The Queen's Gambit. I Last Night in Soho spiller Taylor-Joy en sanger i London på midten av 60-tallet. Matt Smith (Doctor Who) har også en rolle, og særlig mye mer enn det vet vi ennå ikke om handlingen, men Wright er nerdenes favorittregissør, og forventningene er skyhøye!

Watchlist filmen her

Dune

Norgespremiere 1. oktober

dune.jpg

Det kommende science fiction-eventyr Dune er basert på Frank Herberts bokserie med samme navn, og har et sinnssykt cast. I hovedrollen som Paul Atriedes, arvingen til en mektig familie (og muligens til en enda mektigere og farligere profeti), finner vi stjerneskuddet Timothée Chalamet (Call Me by Your Name).

Zendaya, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Oscar Isaac, Timothée Chalamet, Dave Bautista, Josh Brolin, Charlotte Rampling og Stellan Skarsgård fyller ut rollelista i årets største sci-fi-film! Filmens regissør og medforfatter er Denis Villeneuve. Fransk-kanaderen har tidligere regissert filmer som Arrival og Blade Runner: 2049.

Watchlist filmen her

Morbius

Norgespremiere 8. oktober

morbius.jpg

Jared Leto prøver seg som superhelt igjen i filmen om den relativt ukjente Marvel-karakteren Morbius "the Living Vampire". Morbius gjorde sitt inntog i Spider-Man-tegneseriene på 70-tallet. Han er en biokjemiker som i et forsøk på å kurere seg selv for en sjelden blodsykdom, ender opp som vampyr.

Detaljer rundt handlingen har så langt vært hemmeligholdt, men vi vet at det vil dreie seg om en såkalt opprinnelseshistorie - hvor vi følger Morbius transformasjon fra biokjemiker til blodsugende vampyr.

Watchlist filmen her

Alle hater Johan

Norgespremiere 15. oktober

Alle hater Johan.jpg

Pål Sverre Hagen spiller hovedrollen i denne trønderske komedien. Johan er en dynamittglad einstøing, mens Ingrid Bolsø Berdal spiller Solvår – hans utkårede, som Johan engang holdt på å sprenge i lufta. Handlingen strekker seg fra 1940 og fram til i dag, og Erlend Loes har skrevet det "ko-ko" manuset sammen med regissør Hallvar Witzø.

Watchlist filmen her

Halloween Kills

Norgespremiere 15. oktober

Halloween Kills-1.jpg

Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) fortsetter kampen mot Michael Myers i småbyen Haddonfield, Illinois i en oppfølger til Halloween (2018), seriens beste og mest populære film siden originalen fra 1978.

Regissør David Gordon Green er tilbake, og det samme er John Carpenter, som skrev og regisserte originalen, og som både er produsent for og komponerer musikken til Halloween Kills.

Watchlist filmen her

Tre nøtter til Askepott

Planlagt premiere i oktober

Jepp, det kommer en helnorsk nyinnspilling av den østtysk-tsjekkiske juleklassikeren fra 1973. Vi er spent på hvordan denne historien kan holde seg, helt uten Knut Risans fortellerstemme!

Mission: Impossible 7

Norgespremiere 19. oktober

rtf.jpg

Produserende skuespiller Tom Cruise og regissør/manusforfatter Christopher McQuarrie har helsprø planer for Mission: Impossible 7 og Mission: Impossible 8, to spinnville actionfilmer de spiller inn samtidig – blant annet i Norge.

Verken alderdom, koronaviruset, skuespiller-forfall eller Erna Solberg kan stoppe de ambisiøse planene til duoen. Vi aner ikke hva den syvende spionfilmen skal handle om, men vi er rimelig trygge på at Tom Cruise skal gjøre livsfarlige stunts mens vi skal tygge popcorn!

Watchlist filmen her

Eternals

Planlagt premiere i november

MV5BZGQ5ZThhNWMtNzIwOC00MGQzLTg0MWEtZTQ0MzY3NzBmMDE0XkEyXkFqcGdeQXVyODU1NDQ4MTc@._V1_SX1777_CR0,0,1777,999_AL_.jpg

Handlingen er basert på Jack Kirbys tegneserie- om en gruppe supermektige og nærmest udødelige vesener, som både har formet og beskyttet jorda.

Angelina Jolie (Lara Croft: Tomb Raider), Richard Madden (Game of Thrones), Salma Hayek (Frida), Kumail Nanjiani (Silicon Valley) og Kit Harrington (Game of Thrones igjen). Dessuten vil Eternals introdusere filmhistoriens første døve superhelt, Makkari, og en ukjent karakter vil være filmhistoriens første åpent skeive superhelt. Regissøren Chloe Zhao har tidligere levert filmen The Rider, og står bak årets Oscar-kandidat Nomadland.

West Side Story

Norgespremiere 10. desember

6.jpg

Oscar-vinner Steven Spielberg regisserer og produserer en ny adaptasjon av Broadway-musikalen "West Side Story". Historien utforsker ung kjærlighet og spenninger mellom de rivaliserende gategjengene "Jets" og "Sharks" i New York 1957. Ansel Elgort, Rita Moreno og Maddie Ziegler spiller hovedrollene i 2021-versjonen, og vi gleder oss.

Watchlist filmen her

Encanto

Planlagt premiere i desember

Denne nye Disney-musikalen tar deg med til Colombia, der en magisk familie bor i et magisk hjem. Encanto er regissert av Byron Howard og Jared Bush (Zootropolis), co-regissert og co-skrevet av Charise Castro Smith, og musikken er av Lin-Manuel Miranda (Vaiana, Hamilton).

Kampen om Narvik

Planlagt premiere i desember

Narvik.jpg

Denne filmen tar for seg de dramatiske hendelsene som utspilte seg ved Narvik i 1940! Under slaget gikk Tyskland på sin første smell under okkupasjonen. Soldater fra fem land – Frankrike, Norge, Polen, Storbritannia og Tyskland – utkjempet slaget om Narvik fra 9. april til 10. juni 1940.

Carl Martin Eggesbø og Kristine Cornelie Margrete Hartgen spiller to av hovedrollene i filmen. Erik Skjoldbjærg regisserer filmen som har manus av Christopher Grøndahl. har planlagt premiere høst/vinter 2021.

Spider-Man 3

Planlagt premiere i desember

spideyheader.jpg

Både Tom Holland, regissør Jon Watts og Zendaya kommer tilbake i oppfølgeren til Spider-Man: Homecoming og Spider-Man: Far From Home, men de er absolutt ikke alene. Doctor Strange kommer nemlig til å spille en gjesterolle i filmen, og alt tyder på at helter og skurker fra alle de tidligere Spider-Man-filmene også vil dukke opp.

Jamie Foxx, som spilte Electro i The Amazing Spider-Man 2, er bekreftet som en av filmens skurker, men ifølge troverdige rykter med flere kilder skal også Andrew Garfield spille Peter Parker, mens Alfred Molina vender tilbake til rollen som Doctor Octopus fra Spider-Man 2, og Kirsten Dunst skal spille Mary Jane.

Videre meldes det at Tobey Maguire og Emma Stone er i samtaler om å vende tilbake som henholdsvis Spidey og Gwen.